Energibyggnader

Vad kostar solceller i Mora?

Solceller varierar i pris, eftersom att det är flera faktorer man behöver ta med i beräkning för att veta det exakta priset för en solcellsanläggning.

Vad är kostnaden för att installera solceller på ett bostadshus i Mora?

Det är en hel del faktorer att ta hänsyn till när man ska beräkna vad det kostar att installera solceller De främsta faktorerna är:

  • Hur många solpaneler som ska installeras.
  • Vilket typ av solpanel som ska installeras.
  • Vilken typ av växelriktare som ska installeras.
  • Behövs det en ställning, grävning etc.
  • Vad för typ av takmaterial ska solpanelerna installeras på.
  • Ska det även inkluderas ett batteri eller en laddbox.

Våra fasta priser efter grönt ROT-avdrag hittar ni om ni klickar på priser

Om du har ett papptak blir det en hel del extrajobb för installatörerna. Enligt samma förutsättningar som ovan kan du då räkna med en extra kostnad på 40 000kr inkl moms.

Det bästa sättet att få reda på det exakta priset för just din anläggning i Mora är att fylla i vårt kontaktformulär. När du anmäler intresse för en solcellsanläggning kommer du att få en mer detaljerad offert från oss.

Skattereduktion för grön teknik

Man kan göra en skattereduktion för grön teknik om man installerar solceller, batteri och laddbox. För en solcellsanläggning täcks kostnaderna 19,40 procent och för batterier och laddboxar täcks totala kostnaderna med 48,50 procent. Man kan högst få 50 000 kronor per person och år i skattereduktion och summan beror på hur mycket skatt du betalat under året och om du gjort andra avdrag. För att få skattereduktionen så behöver du eller dina föräldrar äga den aktuella bostaden. För att ha rätt till att få en skattereduktion så måste det vara ett småhus eller ägarlägenhet som ägs av den som begär skattereduktionen.

Solceller per kilowatt

Det vanligaste sättet att räkna och jämföra kostnaden för olika solcellsanläggningar är att ta totalkostnaden för din anläggning och sedan dela det med hur många installerade kilowatt din solanläggning har.

Återbetalningstid

Återbetalningstid på solceller är tiden det tar för dig att få tillbaka pengarna din investering. Vid köpet av din solcellsanläggning investerar du en stor summa pengar, men med tiden din anläggning produceras solel, så sparar du en massa pengar varje månad istället för att köpa el från elbolagen. Hur många år det tar för din anläggning att nå “break even” beror på flera olika faktorer. De främsta faktorerna är elpriset, din produktion och vad du gör med din överskottsel. Vanligtvis har större solcellsanläggningar en kortare återbetalningstid. Återbetalningstiden för en vanlig solcellsanläggning är vanligtvis mellan 8–10  år beroende på de nämnda faktorerna beskrivet ovan. 

Hur lång är återbetalningstiden om du tänkt att installera solceller på ditt tak?

Med hjälp av våra duktiga projektledare så kan du få en uppskattning av hur mycket pengar du sparar varje år, och din uppskattade återbetalningstid.