Energibyggnader

Solceller för din privata villa i Dalarna

Bli självförsörjande på el och sluta betala en massa dyra elräkningar. Solceller är en långsiktigt investering som både höjer värdet på din bostad och sparar dig pengar.

Skaffa solceller för bostadshus

Det har blivit alltmer vanligare för privatpersoner att montera solceller på sin fastighet. Solceller är enkelt att montera med dagens teknik och det är lönsamt och hållbart för både människan och klimatet. Vill du hjälpa till med att ställa om till ett grönare samhälle så är det rätt val att installera solceller på ditt villatak. Du kan läsa mer om fördelarna och nackdelarna med att investera i solceller i vår blogg.

Solceller är en trygg investering

Vi förstår att det är ett stort steg att investera i solceller eftersom att det är väldigt mycket pengar som man lägger ner på att få hjälp med installationen av solceller. Du behöver inte vara orolig, att investera i solceller är en trygg och säker investering som kommer att betala av sig själv och göra så att du sparar pengar varje år. Det gäller att hitta ett bra företag i Dalarna som har erfarenhet inom branschen, så att du kan känna dig trygg när företaget du anlitar arbetar på din fastighet med att installera solceller. Läs mer om vår steg för steg guide för hur det går till från beställning till driftsatt anläggning, där vi beskriver hur vi hjälper dig med en trygg solcellsinstallation. Det finns så många fördelar med att investera i solceller. Det är hållbart och du sparar pengar samtidigt som du inte behöver vara beroende av de höjda priserna på marknaden. 

Vanliga frågor om att installera solceller på sitt boende

Funderar du fortfarande på att installera solceller eller har du fortfarande frågor eller funderingar? Nedan hoppas vi att du hittar svar på dina frågor. 

Vad menas med Skattereduktionen för Grön Teknik?

Det är ett bidrag som du får av staten efter att du har installerat solceller, batterier eller en laddbox. Det är väldigt likt RUT- och ROT-avdragen. 

Det är vi som ansöker om Skattereduktionen för Grön Teknik hos Skatteverket åt våra kunder och du behöver därför inte fundera på om du behöver göra det själv. Vi gör avdraget direkt på din faktura. Maxbeloppet för Skattereduktionen för grön teknik är 50 000 kronor per person och år. Innan du kan ta del av avdraget så kommer Skatteverket att titta på om du gjort andra avdrag under året och hur mycket skatt som du har betalat under året för att ha rätt till avdraget. 

Skattereduktionen för solceller är just nu 19,40% av totalkostnaden.

För installation av solcellsbatterier och elbilsladdare är skattereduktionen 48,50%

Det är skatteverket som beslutar om kunden beviljas skattereduktion. Du som kund är betalningsansvarig för hela ordervärdet om skatteverket nekar skattereduktionen och kunden faktureras vid sådant fall mellanskillnaden för nekad skattereduktion. 

 

Vad är återbetalningstiden för min investering?

Återbetalningstiden varierar beroende på projektets förutsättningar. Återbetalningstiden i Sverige ligger på cirka 8 -10 år i snitt. Det som påverkar återbetalningstiden är elpriset, om priset på el blir dyrare så får din investering en snabbare återbetalningstid.

Vilka garantier har Energibyggnader?

Vi på Energibyggnader har marknadens konkurrenskraftiga garantier. Vi arbetar med välkända leverantörer av solceller, montagematerial, batterier och laddboxar. Vi har alltid en hög kvalite på det vi installerat för våra kunder. Läs mer om våra garantier.

Varför ska vi köpa solceller av Energibyggnader?

Vi har marknadens konkurrenskraftiga priser och garantier. Vår personal är utbildade och erfarna från att ha arbetat med solenergi i flera år. Vi har kontroll på kundens resa från beställning tills att det producerar solel. Vi hjälper våra kunder om de skulle få något problem med sina solcellsanläggningar i framtiden.

Låt oss hjälpa dig med dina solcellsdrömmar i Dalarna

Gör som hundratals husägare runt om Mora, Orsa och Rättvik, kontakta oss så hjälper vi dig hela vägen till en solcellsanläggning som producerar solel.